Informatie: Uw browser accepteerd geen cookies. Om boeken toe te voegen aan uw winkelwagentje dient uw browser cookies te accepteren.
BOEK (Piet Hein Eek)Lofts of London

Beschikbaarheid
Dit boek is momenteel niet beschikbaar.
Leverbaar binnen:

not_available.gif

Content - Rem Koolhaas

Prijs: € 60,00

Stel een vraag over dit boek


Linda heeft het, Patty had het en Henk van der Meyden was de eerste in Nederland: een persoonsgebonden publiekstijdschrift. Rem Koolhaas heeft er ook een, en in plaats van de voor de hand liggende titel 'Rem' of ®, is gekozen voor 'Content', inhoud dus; een handzame, hip vormgegeven glossy. 

Content is geen echt tijdschrift. Het is een eenmalige Taschen uitgave uit 2004 die lijkt op een tijdschrift; iets tussen Snoecks (de dikte, 544 pg's) en Benettons Colors ('engagement') in. Koolhaas is relatief beroemd en ook daar gaat het boek over. Maar of we  binnenkort in Story of Privé alles kunnen lezen over zijn winkelgedrag of zijn lievelingspizza…? Koolhaas vertelt in interviews regelmatig dat hij niet van dat soort aandacht houdt. Is dat misschien de reden waarom - als ware het commentaar op zijn toetreding tot de populaire cultuur - dit boek in een wegwerpjasje is gestoken? Het werkt in ieder geval wel. De mix tussen het hapklare uiterlijk en de 'content' heeft een meerwaarde, omdat het een als vraag geformuleerd statement op zich is. Wat is een merk, wat is reclame, waar houdt iets op reclame te zijn? Het pasgeboren ambassadegebouw in Berlijn is toch ook reclame voor OMA of voor de Nederlandse staat? Moet de architect daar een keuze in maken? Waarom, want welke functie is belangrijker? Het hangt er vanaf aan wie je de vraag stelt: de ontvanger van informatie bepaalt de waarde van de 'inhoud'. En zo is de eerste en laatste uitgave van het gelijknamige tijdschrift een bewaarnummer.

SpecialeBoeken.nl beschikt over slechts 3 exemplaren van dit uitverkochte boekwerk. Rechtstreeks ingevlogen vanuit Amerika en bijna in nieuwstaat (2ehands maar in perfecte staat). En uiteraard al lang niet meer verkrijgbaar in de Nederlandse boekhandel.

Auteurs: Rem Koolhaas
Uitgever: Taschen
Druk: 1e
Uitgiftejaar: 2004
Taal: Engels
Bindwijze: Softcover
ISBN: 978 38 228 3070 3
Gewicht: 1,2 kg
Formaat: 22,5 cm hoog / 17 cm breed / 2 cm dik
Aantal blz.: 544


 Laatste update: Friday, 19 April 2019 05:03