Informatie: Uw browser accepteerd geen cookies. Om boeken toe te voegen aan uw winkelwagentje dient uw browser cookies te accepteren.
The Peaceful Pill HandbookMetro (gesigneerd)
Matisse - Picasso

Beschikbaarheid
Dit boek is momenteel niet beschikbaar.
Leverbaar binnen:

not_available.gif

Matisse - Picasso

Prijs: € 40,00

Stel een vraag over dit boek

<-- Blader in het boek

De relatie én rivaliteit tussen Henri Matisse en Pablo Picasso was het onderwerp van een tentoonstelling in 2002 in het Museum of Modern Art in New York. Het lijkt erop dat deze twee kunstenaars hun gehele leven lang een schaakwedstrijd met elkaar speelden.

Pablo Picasso was de jongste van de twee en probeerde continu de aandacht te trekken van Matisse. Hij stal zelfs van zijn werk, parodieerde hem. Matisse, stinkjaloers op het succes van zijn rivaal, probeerde Picasso te negeren. In de jaren dertig van de vorige eeuw zochten de heren toenadering tot elkaar. Ze wisselden schilderijen uit, gingen bij elkaar op bezoek en schreven elkaar korte briefjes. Toch zijn het nooit dikke vrienden geworden.

Wanneer je een Picasso en een Matisse naast elkaar legt, kunnen ze verbazingwekkend veel op elkaar lijken. Maar wanneer je een niveau dieper gaat, blijken ze toch fundamenteel van elkaar te verschillen. Het is alsof je gedwongen wordt te kiezen tussen de twee kunstenaars. Koop het boek en kies zelf maar.

Dit boek is niet meer verkrijgbaar in de boekhandel. Alleen nog maar bij onze vrienden van Amazon, maar dan veel duurder.... En wij verzenden ook nog eens een keer gratis in Nederland en België. Een puntgave 1e druk en nog verpakt in de originele folie. Een kunstboek met een grote 'K'. Slechts een beperkt aantal spiksplinternieuwe boeken beschikbaar!

Auteurs: Anna Baldassari e.a.
Uitgever: The Museum of Modern Art, New York
Druk: 1e
Uitgiftejaar: 2002
Taal: Engels
Bindwijze: Hardcover
ISBN: 978 08 077 0008 8
Gewicht: 3 kg
Formaat: 32 cm hoog / 25 cm breed / 4 cm dik
Aantal blz.: 368 Laatste update: Friday, 19 April 2019 04:39