Informatie: Uw browser accepteerd geen cookies. Om boeken toe te voegen aan uw winkelwagentje dient uw browser cookies te accepteren.
Huizen in Nederland / AmsterdamAudubon's Birds of America

Beschikbaarheid
In voorraad: 1
Leverbaar binnen:

gesigneerd_24h.png

Dennis Hopper Photographs 1961 - 1967

Prijs: € 2.000,00

Stel een vraag over dit boek


'I got Warhol's first soup can painting for $75,-. I lost it to my first wife'

Onlangs overleed Dennis Hopper op 73-jarige leeftijd aan prostaatkanker. Na een turbulent leven mag wel gesteld worden. Hopper geniet bij het grote publiek bekendheid als filmacteur dankzij markante rollen in o.a. Easy Rider, Blue Velvet en Apocalypse Now.

Hopper was echter ook een fervent fotograaf en beeldend kunstenaar. Dennis Hopper heeft met name in de jaren zestig het merkwaardige talent om zich niet alleen op het juiste moment op de juiste plek te bevinden, hij is ook zo slim om zijn fotocamera mee te nemen. Zo bezoekt hij gebeurtenissen die nadien geschiedenis schrijven.

Hopper legt de opening van galerie Ferus in Los Angeles op de gevoelige plaat, loopt mee tijdens demonstraties en protestmarsen, ontmoet beroemdheden en randfiguren. Jaren gaat hij hiermee door. Sfeerbeelden van doodgewone mensen in afgelegen straten, fotograferend op feestjes en filmsets met John Wayne, Paul Newman of James Dean.


 <- Klik hier voor een
  YouTube reportage!


Befaamd zijn de foto's van Ike & Tina Turner en Andy Warhol met bloem. Het Biker Couple uit 1961 is ook te zien op de cover van een compilatiealbum van The Smiths. Hopper fotografeert uit de losse pols, zonder lichtmeting en andere franjes. Indringend en weemoedig trekt een tijdperk van vergane glorie aan je voorbij...

In 2009 komt uitgeverij Taschen met een ongeëvenaarde uitgave gewijd aan de fotografie van Dennis Hopper. De meester zelf signeert de gelimiteerde oplage. Wereldwijd zijn slechts 1.500 exemplaren van dit kunstwerk beschikbaar. SpecialeBoeken.nl beschikt slechts over 1 exemplaar: nummer 121. Een zeldzaam collectersitem. En gratis per koerier bij u thuis bezorgd. Alleen nog maar verkrijgbaar bij onze vrienden van Amazon. Dit boek wordt met de week duurder. Overal uitverkocht...

Auteurs: Tony Shafrazi / Walter Hopps / Jessica Hundley
Uitgever: Taschen
Druk: 1e
Uitgiftejaar: 2009
Taal: Engels, Frans, Duits
Bindwijze: Hardcover + Box
ISBN: 978 383 65 0057 9
Gewicht: 11 kg
Formaat: 44 cm hoog / 33 cm breed / 6 cm
Pagina's: 530 Laatste update: Friday, 19 April 2019 04:37