Informatie: Uw browser accepteerd geen cookies. Om boeken toe te voegen aan uw winkelwagentje dient uw browser cookies te accepteren.
S,M,L,XL (Rem Koolhaas)Matisse - Picasso
Rinsma State (gesigneerd)

Beschikbaarheid
In voorraad: 7
Leverbaar binnen:

gesigneerd_24h.png

Rinsma State (gesigneerd)

Prijs: € 50,00

Stel een vraag over dit boek

<-- Blader in het boek

Rinsma State is een prachtig landgoed in het Friese Driezum. Dirk Scheringa kocht het voormalige gemeentehuis in 2003, toen het al enkele jaren leeg stond. Hij stak er miljoenen in om het achttiende-eeuwse 'heerenhuisinge' in oude glorie te herstellen.

In het boek van historicus Lammert De Hoop komt het echtpaar Scheringa uitgebreid aan het woord. Daarin benadrukt de bankier dat hij altijd tot de 'kleine luyden' is blijven behoren. Een ander opvallend citaat: 'Koopmanschap en rechtvaardigheidsgevoel zitten beide in mijn genen.' De Hoop: 'Ik denk dat hij dat meende. Maar dat betekent niet dat het waar hoeft te zijn. Hij is een ondernemer die scherp aan de wind zeilde.' Hij ontmoette het echtpaar meermalen. 'Ze zijn allebei aimabel en vrij open. Dirk is wel iemand met heel veel zelfvertrouwen. Over de koop van het huis zei hij: "Ik vind dat ik met mijn geld iets terug moet doen voor de maatschappij."' Een luxueuze rustplek voor jezelf scheppen, is niet meteen wat je je daar bij voorstelt.

Dit boek is een waar collectersitem. In oktober ontstond er een run op het boek en inmiddels is het uitverkocht in Nederland. Zie ook het artikel uit de Telegraaf in de rubriek nieuws.

 <- Klik hier voor een
  YouTube reportage!SpecialeBoeken.nl beschikt over een beperkt aantal gesigneerde exemplaren. Exclusief verkrijgbaar bij SpecialeBoeken.nl. Zie ook de rubriek nieuws.

Auteurs: Lammert de Hoop, Fokko Bosker e.a.
Uitgever: Penn Communicatie
Druk: 1e
Uitgiftejaar: 2008
Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardcover
ISBN: 978 90 779 4815 6
Gewicht: 1,1 kg
Formaat: 28 cm hoog / 23 cm breed / 1,5 cm dik
Aantal blz.: 160

 


 Laatste update: Friday, 22 March 2019 18:03